Happy Birthday Awak :))


29February2012
Tahun Lompat nih .korang tau kan ?special kan tarikh nih .suke sgt .
nak tggu jumpe tarikh ni bukan senang .4 Tahun sekali tau ! hishhh berjanggut jugak la nak tggu.  xoxo~
ape special nye lagi tarikh nih ?cuz tarikh ni ade birthday someone yg sgt special. bkn pada aku je tpi aku tau pada semua orang dye mmg special.
Atiitude dye,  personality dye,  tutur kata dye, gerak geri dye mmg hebat. hes soo special  =)
oke firstly saye nak wish "happy birthday kat awak" . moge awak capai ape yg dihajatkan n thanks for being my best ever friends . :')
mesti awak hepy giler kan dapat celebrate birthday awak tahun ni, lepas sorang2 wat event untuk awak .hhee awk sgt beruntung syg.
maybe tahun ni kite dapat bersama,  celebrate same2,  lepak same2, bersuka ria same2,
4 tahun akan dtg belum tentu kite bersama lagi kan awak ?
so saya xkan pernah lupekan tarikh hari ni cuz sy syg sgt nak lepaskan semua ni berlalu. =="
oke pape pon thank sudi spent time gan saye n kwn2 untuk birthday awak .*sgt best

ce tgok ni :

first time seumur hidup saye beli cake untuk orang ;)


maybe awk bkn yg pertama tapi awak lah yg terakhir untuk saye .*SORY 
BUT  saya nak awak tau awak la yg pertama berjaya mencairkan sifat kedekut saye pada laki  *hehehhe thanks awak .
so ni jela yg mampu saya wat untuk tgok awk hepy.
maybe lepas study kite akan terpisah dgn haluan masing2 n xkan lagi rapat macam ni. . *sure sy rindukan awak sgt2 :))
for that present plak urmm present last minutes tu . *EEERRR .soryy if x brape nak berkenan or x sesuai or what .
simpan lah ye sampai bile2 walaupun da bole jadi kain lap nnti. *haishh apahal sayu je aku rase ni .*stop ikin be strong oke syg :)))

hurm then thanks too nur ain, ilya athirah n nuraisyah cuz tlg aku wat sume ni.oke mcm org bodo aku nak plan . ggrrr.xtau pape lgsg.berbulan juge nak pkir ape patot aku wat bile tibe tarikh ni . hehe.
so pada birthday boy .*err boy ke ? hehe, find a new life ya :) hurm
take good care for your health. xmo jadi perokok yg tegar lagi,
perjalanan awk masih panjang,kurangkan sikit smoke. tu bkn cara nak lepas tensyen awk .
lastly sayaSayangAwak sampai bile2 pun :)

SALAM n BERBAHGIALAH SELALU .


Sincerly Wif Love,


IekinDeen :)



hye hye ! thanks 4 view my blog ;)

  • ryte 1st of all thanks pada yg dah view blog ikin "978 viewer oke " Thankss babe !! ;)

  • act dah lame gel ikin x update bukan sebab bosan gan belog tapi bz sikit dgn hal2 duniawi .. *WAHH ! class kau maria .
  • saat ke saat, minit ke minit, jam ke jam , hari ke hari, minggu ke minggu , bulan ke bulan ,tahuin ke tahun . *eh belum tahun ke tahun lagi . ggrr .
  • sepanjang perjalanan mase ni manyak gile oke ujian,dugaan dan cubaan yg terpaksa ikin lalui sorang2 .*DAMN ! soksek soksek :'(
  • KORANG yg kat lua tu yg sibuk2 bercintan cintin  *moge bahgia laa ye :)
  • KORANG yg kat lua tu yg kureng bahgia no worries cuz kite senasib .*aitcehh .
  • setiap manusia dijanjikan kebahgiaan dan penderitaan tersendiri .
  • mungkin mukan rezeki kite bahgia pada hari ni kan sayang. xpe *sabar separuh dari sabariah . upss ! haha 

  • nok dijadikan cerita lagi aku kan ade admire giler kat *sweet couple* nih. PPD oke .haa siapakah ? ^,^
  • hahaha oke sumpa aku jeles plus seronok tgok korang berdua ni kapel .*mcm bahgia gilee. nak jugak bole x ? :')
  • everyday aku stalk FB dorg sebub aku ni obses giler gan seseorang if aku da *MINAT ! soo sory oke if aku admire korang sunyi2 jee . ekekekkk <3

  • hurm2 ,so aku rindu sgt2 kat *buah hati jatung pengarang aku .*wahh ! .even hari2 aku diuji kesabaran aku nih aku tetap maintainn sebub *SAYANG punye pasal . cool cool *watlex watpeace .HAHAA sakai jee ayat uh ~~





Ikin nak delete semua yang ade dalam blog ni tapi hati ikin tak sanggup nak lakukan
YaAllah berikan aku kekuatan :'(

BILE AKU BERBELOG ^,~

TA DAAAA .

DIMULAKAN DGN BISMILLAH  
(SUPAYA NAK ELAK MULUT2 LONGKANG KAT LUA TU KAN)
SORY SORY SORY


haaaa. bile aku dah bukak blog ni x laen x bkn nak cte pasal ape lagi kan lau bkn pasal "dye" 
~,^
hhee oke aku nak cite yg cte nye bunyik begini, haa macam ni, oke ha cmnie .. HAHA
haa kuar ber2 jerk tp gelas adew 3 ;)
oke2 gini kisahnye pada 18 january 2012 bertempat di mines KL .ggrr >,<
haa jeng jeng 
ROTI NAN ;)(KAU ADER ? )

gedixs kan aku ? ha kesah plak aku ? kau lagi gedixs . uppss ! sory benci sgt gan org mulut tempayan macam KAU . ok stop *
so nie bkn la 1st date aku (F.Y.I bukan la date pun ,kua pun as a fren :(. nevermind. :) .
so nak lagi dicerita 1st time auw aku suap laki*  sweeet jugak aku ni ghupenye . hikhik . eleh pahal mencebik2 ? MELUAT ? meluat xpayah bace dah . dah tutup blog aku nihh .berambuss .shuh shuhh .

seperti biase aku terharu giler bile tiap kali dye datang jmpe aku . SEBAB ? sebab jauh jugakla nak dtg tmpat aku from KL tu . dahlaa naik motor .SIAN dye :'( . sory susahkan awak syg .

n then aku xpernah pon mkn minatang kat atas ni . dye la duk suh order roti nan ni . xpelahh demi dye, lautan api pun sgup ku renangi . aitcehh . ^^, .

pada awalnye sebelum kua mang aku lapar giler nak mati weyh ! betol .. tapi kan kan bile dye sapai je tgok muke dye pon aku da kenyang . HAHAHA . aaauumm <3 .

so THANKS awak cuz wat sume ni untuk saye . skali pun saye xkan pernah lupe jasa2 awak pd saya . even satu hari nnti kite akan terpisah juge :'( . alamak camner air mate leh ngalir ni . kantoi la gan ecahhh . CAH jgn masuk bilik aku !! M.A.L.U ^,< .


hurmm dahla cite byk kang lain aku cte lain korgh BERCERITA kat luar uh . almaklum mulut manusia yg pnuh HASAD DENGKI kan ? sabau je lerr . papai .

*muah
*muah
*muah
<3

^,~

                                                        [awak]


 awak,
thanks coz wat saya bahgia,
walaupun saya tahu ini hanya seketika,
awak,
saya tau dalam hati awak bukan terukir nama saya,
tapi awak saya bersyukur coz awak still care pasal saya.
thanks awak :).

awak,
sejujurnya saya banyak berkecil hati dgn awak,
awak xpernah tau kan sejauh mana kecil hati saya tu kan wak,
tapi awak,
saya xpernah kisah pon dgn kecil hati saya ni .
awak tau sebab ape ?
*sebab saya terlalu cintakan awak.
*saya terlalu hormat awak.
*saya terlalu sayangkan awak.
mesti awak x tau kan sume ni ?
xpe awak :)

awak,
sejak saya knl awak saya xpernah lagi sayang sape2 dah wak,
bkn sebab saya xboleh syg org lain,
tapi wak sebab saya taknak orang lain ganti tempat awak dalam hati saya wak :) sumpah saya taknak !

awak,
mesti awak kata saya ni xbetul kan coz saya terhegeh2 syg kan awak.
awak,
mesti awak rimas kan tiap kali saya muncul dalam hidup awak kan.
awak,
saya ikhlas sayangkan awk tanpa harap ape2 lagi balasan dari awak sebab saya dah sedar awak cinta dan sayangkan orang lain bukan saya :)

awak,
saya dah dapat trime sume ni walaupun pedih sgt2 ape yg sya tanggung tapi demi awak, saya xkesah bape byk sakit pon yg saya tanggung,
sebab saya sayangkan awak :)

awak,
maafkan salah silap saya sepanjang perkenalan kite,
maaf kan saya andai saya x mampu nak lupekan awak,
awak,
izinkan saya trus menyayangi awak walaupun awak tak lagi milik saya mcm dulu :)
awak,
awak pilih pasangan hidup yg betul2 ye wak,
pilih girl yg baik2,yg ade maruah diri,yg sejuk pada pandangan mata kwn2 awk, family awk dan pandangan TUHAN :)
saya xlayak untuk awak :)

awak,
maaf juga andai kehadiran blog ni wat awk benci n xsuke.
coz saya hanya ade diary ni je wak yg bole wat sy hilangkan rindu kat awk .
at last sy ade something untuk awk supaya saye jadikn memory bile tibe satu saat kita akan terpisah wat slamanye dgn haluan masing2.

[[maaf ye wak]]:)

awak,
awak jnji ye jage diri
jage fmly
jge org yg awk syg
baik2.
awk baik
awk terlalu baik pd sy
awk everything dlm dunia ni
awk perfect.
awk layak dapat kebahgiaan yg lebih sempurna dgn org lain walaupun sy sygkan awk :'(


*seikhlas hati setulus kasih:
*ikin:)

                                       


andainya :)

                                      andainya lelaki tahu (:


Apabila seorang perempuan jatuh cinta
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu,
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu,
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu,
Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu,
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu,
kisah suka duka insan bernama "aku" :)
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai. :)

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia  tidak bermaksud menyuruh  pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu,
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.





Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.. :) 

andai ini kesudahan :)

                                                               terima kasih STALKER <3

       tak sampai hati aku nak luah apa yang terpendam .makin hari makin jauh hubungan aku gan diye .terima kasih juge kepada mereka yang hepy tgok hubungan aku gan dye makin renggang. terima kasih sgt2 ye sebab sudi menstalker fb aku :) .Tuhan andai ini pengakhirannya, bawalah dia pergi jauh dari hidupku, hatiku,jiwaku .. padaMU aku bermohon . Sesungguhnya Allah tidak akan menurunkan dugaan lebih dari kemampuan hambanya .tapi aku dah x kuat . aku bermohon Ya Allah .

                                                                   end                                                            <3